Coastal landscape. Photo.

Konferanse: Digitalisering av kystnæringene

Data, høykapasitetsberegninger og kunstig intelligens
 

Ønsker du å vite mer om hvilke tjenester som finnes for deg som driver innen kystnæring? Da bør du melde deg på Næringskonferansen i Måløy. Det nasjonale kompetansesenteret for HPC (NCC) samler kystnæring, klynger og tjenestetilbydere til to spennende dager satt av til å snakke om innovasjon og vekst. Her får du delta i interessante diskusjoner og høre fra bedrifter som har lyktes med digitalisering.

Det nasjonale kompetansesenteret for HPC er et samarbeid mellom Sigma2, SINTEF og NORCE. Vi hjelper små og mellomstore bedrifter med å bli mer effektive og innovative, og er en viktig inngangsport til avansert teknologi for industri og offentlig forvaltning.

 

Når & hvor?

Dato: 6. og 7. desember
Sted: Måløy, Vestland
Deltakeravgift 500 kr uten middag / 1300 kr inkl. middag tirsdag 6. desember
 

Visste du forresten at de nasjonale superdatamaskinene, som Folkehelseinstitutet brukte til sine simuleringer under pandemien og som de norske klimaforskerne benytter når de leverer underlag til FNs klimapanel, også er tilgjengelig for deg? Nye superdatamaskiner skal plasseres i Lefdal Mine Datacenter (LMD), og det nasjonale lagringsanlegget for forskningsdata er allerede på plass. Lefdal Mine Datacenter holder til dypt inne i fjellet, i en gammel olivingruve i nærheten av Måløy. Her har de skapt et spektakulært underjordisk område med datasenterløsninger for sine kunder.

Ikke gå glipp av muligheten til å bli med og se selv! I programmet litt lenger ned på denne siden finner du to alternative tidspunkt for omvisning i gruvene i forbindelse med konferansen.

 

Delta på konferansen
 

Påmelding skjer via Måløy Vekst og påmeldingssystemet Tikkio. Når du trykker på knappen kommer til du et påmeldingskjema hvor du velger om du ønsker å delta på hele eller deler av konferansen.

 

Tirsdag 6. desember

13.00 Lunsj, velkommen og omvisning i Lefdal Mine Datasenter

(14.30 Ankomst Måløy / oppmøte for de som ikke deltar i LMD)

15.00 Åpning av program i Måløy v/ kommunal- og distriktsminister Sigjørn Gjelsvik (Sp) 
Med innslag om regional og nasjonal satsing på digitalisering, v/Fylkeskommunen og Tor Arild Sunnnevåg fra Digitaliseringsdirektoratet.

16.00 Hva kan vi gjøre for bedrifter i kystnæringen?

  • Hva er det Nasjonale kompetansesenteret for HPC (NCC) og hva kan vi gjøre for bedrifter i samarbeid med de digitale innovasjonshubene Oceanopolis og Nemonoor?
    Med Roger Kvam, Espen Flage-Larsen og Klaus Johannesen fra NCC, Anne Grete Ellingensen fra Oceanopolis og Eirik Andreassen fra Nemonoor.

17.20 Bedriftscase med vellykket bruk av digitalisering og høykapasitetsberegninger med GCE Blue Maritime og  Sindre Kvalheim fra Local Host.

18.00 Klynger for kystutvikling og kunstig intelligens, Med:

  • Klas Pettersen fra NORA
  • Dr. Lilit Axner fra ENCCS (EucorCC National Competence Centre Sweden)
  • Birte Hansen fra NORA startup

20.00 Middag

Praktisk informasjon om besøk i Lefdal Mine Datacenter
Det er felles busstransport til og fra Lefdal Mine Datacenter for de som ønsker å starte dagen der. Oppmøte i Måløy kl. 12.30.

 

Onsdag 7. desember

09:00 Lokal innovasjon og bærekraft
Med Børge K. Nordal fra INC Gruppen/ Fjordbase Holding, Sølve Kiviranta fra Mowi og Trond-Inge Kvernevik fra Onshore Technologies

09.40 Uavhengige forskningsinstitusjoner for kystnæring
Med Are Berset fra Gagn Consulting, Torleif Lothe fra NORCE og Innovasjon Norge

11.10 Paneldebatt: Hva trenger næringslivet for å lykkes? v/entreprenører fra kystnæring: Mowi, Fjordbase og Onshore Technologies

11.40: Tungregning som verktøy for konseptutvikling for ikke-spesialister med Paal SkjetneNCC

12.05: Lunsj

Praktisk informasjon om besøk i Lefdal Mine Datacenter

Det blir felles busstransport til og fra Lefdal Mine Datacenter for de som ønsker å avslutte dagen der. Bussen går kl. 13.00 og vi er tilbake i Måløy kl. 15.00

 

Om det nasjonale kompetansensenteret for HPC (NCC)

Gjennom Sigma2s ansvar som nasjonal leverandør av beregnings- og datalagringsressurser drifter vi Nasjonalt kompetansesenter for HPC for SME-bedrifter og industri. Kompetansesenteret er et samarbeid mellom Sigma2, SINTEF og NORCE, og tjenestene våre er finansiert av KDD, via Forskningsrådet og av EU, via EuroHPC. Senteret bistår privat industri, med særlig søkelys på SME-bedrifter, og offentlig forvaltning med å utvikle kompetanse til å ta i bruk avansert teknologi som høykapasitetsberegninger og -dataanalyse, kunstig intelligens og maskinlæring.

 

EuroCC, sigma2, sintef and Norce logos.
De nasjonale lagringsanleggene og superdatamaskinene er på vei inn i Lefdal Mine Datacenter

Sigma2 har valgt Lefdal Mine Datacenter som leverandør av datasenterkapasitet for de nasjonale e-infrastruktursystemene. Dette omfatter NIRD - National Infrastructure for Research Data og fremtidige nasjonale superdatamaskiner. NIRD er allerede installert og har offisiell åpning i LMD tirsdag 6. desember. Åpningensarrangementet avslutter med felles lunsj med Næringslivskonferansen.